Velg en side

Det finnes tusenvis av artikler om hvordan man skal få en best mulig pappapermisjon med barnet sitt. Hvilke apper man skal bruke for å legge ut bildene som viser alt hva dere finner på, enten det er på tur i parken for å mate duene, å gå på kafe med kameratene på Instagram og Pinterest, samtidig som man lager kulinariske matretter, både til barnet og til mor når hun kommer hjem. Hvordan man bretter klær og vasker huset slik som kona di aldri har sett huset noen gang. Samtidig som man er en moderne mann med følelser og helst stilige klær, skal man også egentlig håndtere arbeidssaker mens man skifter bjelkene på taket.

Av og til må man roe ned litt, og la verden gå sin egen gang. Det er ikke alltid alt som står i mediene er sant, eller som betyr noe for deg. Man må finne sin egen rytme, sitt eget liv. Det er ikke bare noe som er viktig for deg selv, men også barnet du er sammen med i denne dyrbare tiden i pappapermisjonen.

Være voksen og tenke sjæl

Det kan være fint å tenke ut litt på forhånd hva man skal gjøre, ikke bare for seg selv, men også slik at man får nok overskudd når tiden er inne. Å være hjemme med barnet er ingen dans på roser, det er viktig å alltid være beredt og klar for å ta i et tak. Så det er nå du skal tenke sjæl og finne ut hvem du er.

Smarte løsninger, kreativitet og fri natur

Hva med å lage ekstra plass til utstyr som klær og bleier. Har man et skap til slikt, får man oversikt. Kanskje man kan lage et skap selv, eller rydde på rommet slik at man får plass til dette. Kanskje man til og med kan ordne et lite lager, med bleier i forskjellige størrelser, og klær som ungen skal ha etter hvert som den vokser. Det er godt å få oversikt og ha egne plasser for tingene på barnerommet eller i gangen.

Lese

Hva med å lese litt skjønnlitteratur eller kanskje ta opp en gammel hobby. En god bok øker hjerneaktiviteten og du vil få løst opp i gammelt grums. Kanskje er du glad i å spille et instrument, for eksempel piano, men det ble aldri noe av øvinga etter at du flyttet hjemmefra. Det gamle keyboardet står der jo på gjesterommet. For det første er det givende å gjøre noe kreativt, samtidig som det gir deg ro i kropp og sjel. I tillegg er musikk et utrolig fint virkemiddel for barn. Vær aldri redd for å synge ut av full hals.

Vær ute i det fri

Vær ute i det fri, noe man kanskje får liten tid til ellers. Benytt sjansen til å være ute med barnet selv om det er gråvær. Ingen tar skade av det, selv ikke barn som er kledd inn i varme pledd og regntett netting. Gå turer og kos dere i parken eller i skogen. Du får en fin tur og barnet er tidlig ute med å like naturen.

Unn deg noen ting du har ønsket i lang tid. Kanskje er det noe til deg og barnet, eller kanskje det er noe du kan bruke på hytta eller på tur. Kanskje er det noen nye fjellsko, eller kanskje en bålpanne. Uansett hva det er, så er det fint å kunne unne seg selv noe en gang i blant. For det meste går alle pengene til regninger og de andre barna.