Velg en side

Lar du noen andre passe barnet mens du tar en liten tur til Madrid? Du er isåfall ikke den første som gjør det, og heller ikke den første som har fortjent det… Men du kunne gått glipp av Ronaldo før 2018 hvis du ikke fikk fotballbilletter til Real Madrid før da, hvorfor?

Ronaldo var en periode i hardt vær etter at han ble beskyldt for skattesvindel i Spania, og derfor ville han en stund skifte klubb. Hva rettsaken førte til vet de fleste. Han måtte punge ut med rundt 140 millioner kroner. Hva skattemyndighetene oppgir som forklaring, skal være juks med regnskapet, noe Ronaldo selv benektet på det sterkeste. Det førte til at han truet med å forlate klubben med verdensstjernene.

Skulle han dra, eller bli? Det var lenge spekulasjoner rundt nettopp dette, og mange var nok livredde for hva han ville bestemme seg for. Framtiden for han selv og ikke minst laget var veldig uviss. Til sine landslagskamerater hadde han allerede fortalt at hans avgjørelse var avklart, og han ikke kom til å ombestemme seg om å bli i Real Madrid. I den perioden var han veldig nedenfor. Kanskje også det er derfor han har fått en heller dårlig start på sesongen i La Liga.

Men det kan være en del på spill ved å forlate klubben, som forguder ham over alt på jord. Han siktet både mot sin 5 Ballon D`or, og fortsette sine meritter i både serie og internasjonale turneringer som Champions League. Ved å skifte klubb vil han risikere å bli stående med disse, som likevel er en superstjerne verdig.

Hadde en avgjørende samtale med sjefen Zidane

Det er mulig Zinedine Zidane fikk Ronaldo på andre tanker, ved å nettopp fortelle portugiseren om hva han ville gå glipp av dersom han forlot klubben. Real Madrid er selvskreven i toppen av den hjemlige serien, men ikke minst CL. Sammen med kaptein Sergio Ramos, fikk Zidane gjennom en telefonsamtale, Ronaldo annet å tenke på. Godt er det, for ryktene skulle ha det til at Ronaldo kunne komme til å signere for en kinesisk klubb. Hvilken nedtur ville det ikke ha blitt, ikke bare for ham, men for en hel fotballverden. Likevel var det PSG som lenge lå an til å bli Ronaldos nye arbeidsgiver. For et lag det ville ha blitt.

Men det hele endte godt, og Ronaldo var fortsatt å finne på treningsfeltet Cuidad RM frem til 2018. I etterkant av hendelsen er det interessant å diskutere hva som skjer når en fotballspiller blir anklaget for skattesnusk. For man skulle tro en spiller som Ronaldo hadde alle ting på stell. Selv økonomien lar ikke han til tilfeldighetene. Noe tyder på at alt handler om en misforståelse mellom han og myndighetene. Det kan også tenkes at de enorme pengesummene gjør at det er ekstra komplisert å ha oversikt over regnskapet. Likevel skal Ronaldo i samsvar med hans agenter ha opprettet kontoer i skatteparadis for å unngå skatt i Spania. Dette skal ha skjedd i en periode da Jose Mourihno var trener for Ronaldo og Real Madrid, også han anklaget for skatteunndragelse. Det er derfor vanskelig å si hvem som står bak. Det er lite tvilsomt om en person som Ronaldo ville ha funnet på dette selv.