Velg en side

Det er vel egentlig ingen som tror at pappapermisjonen er en ferie, det dreier seg om hardt arbeid fra første dag. Det kan være en overveldende opplevelse å prøve å sjonglere alle oppgaver i hverdagen, og da er det viktig å prøve å gjøre ting så enkelt som mulig. Det gjelder for eksempel små detaljer som navnelapper på alt av klær og utstyr, slik at du har kontroll over alle store og små ting.

Obligatorisk i barnehagen – kom i gang tidlig

I barnehagen er merking med navnelapper helt obligatorisk. Det er ikke så rart, da det ville ha vært helt umulig å holde styr på yttertøy, skift, matbokser, flasker og alt annet utstyr hvis tingene ikke var godt merket. Det dreier seg selvfølgelig om effektivitet, men også viktige aspekter som at barna skal få sin egen matboks.

Selvfølgelig kan det være fristende å vente med merking til første barnehagedag, men samtidig kan det være smart å komme igjen med merkingen allerede fra første dag. Da etablerer du en god rutine, og en stor del av jobben er gjort når merking blir til et krav.

Strykemerker eller selvklebende navnelapper?

Noen gruer seg til å merke klær fordi merking med strykemerker fremstår som mye jobb. Det tar for så vidt ikke mange sekunder å ta frem strykejernet, for å så merke noen plagg når jernet har varmet seg opp, men det er selvfølgelig en liten barriere. Derfor er selvklebende navnelapper førstevalget for mange i 2023. Slike merker er ikke bare praktiske og svært enkle å feste, de kan dessuten brukes på alt fra ulike plagg til støvler, sko, matbokser og flasker.

Det kan likevel være smart å ha noen tradisjonelle strykemerker i reserve, slik at du kan bruke de på plagg som skal vaskes ofte og ved høye temperaturer. Til slik bruk er strykemerkene ypperlige – da de er svært robuste og hardføre.

.