Velg en side

Du er heldig – så utnytt det

Hvis du har rett til betalt pappapermisjon etter fødselen av et barn, må du betrakte deg selv heldig. Et svimlende antall selskaper og organisasjoner tilbyr ikke betalt fødselspermisjon – du må i hovedsak kaste sammen syketid, ferietid og ubetalt tid for å ta vare på barnet ditt. Den gode nyheten er at flere store og betydningsfulle selskaper har forhøyet foreldrepermisjonspolitikken akkurat dette året.

Ta vare på husholdningsarbeid

Husk at de første ukene vil være vanvittige for din kone. Hun rekker knapt å spise eller dusje. Hun vil ha et lite menneske som er mest, om ikke helt, avhengig av henne. Så du må ta vare på tingene som holder huset i gang. Kok middag, vask opp, vask, vask babyflasker – gjør deg generelt nyttig. Din kone vil be deg om ting – og din rolle er ikke å stille spørsmål, det er å utføre. Du er en maskin, og du kan gjøre dette, ikke bare i pappapermisjonen din, men i tiårene som følger!

Gjør «manneting» også

Hvis du er hendig, ta deg denne tiden til å ta vare på dritt rundt huset du har satt ut det siste året. Her er noen ideer: stram løse skruer, installer babybeskyttende ting, rens takrennene, rengjør smuss fra kjøkkenets bakplate, gjør arbeid på gårdsplassen, kjøp og monter møbler, bytt luftfilter, rens tørketrommelen. Hvis du ikke er hendig, kan du leie noen som tar seg av det for deg. Dette vil skape et miljø som er rent, trygt og behagelig for familien din, og vil tillate deg å glemme disse tingene en stund.

Ta litt «meg tid»

Dette er nevnt sist av en grunn. Det bør bare gjøres etter at tingene ovenfor er fullført på en tilfredsstillende måte (hvis du er usikker, spør din kone). Men poenget her er å gjøre ting som gir deg energi og gir deg kapasiteten til å være den beste faren og beste mannen du kan være. La oss innrømme det, å være en «moderne pappa» er tøff og livet er krevende uten forståelse (for å sitere Ace of Base). Så nyt en runde golf, les, skriv, fly droner eller spill poker. Samtidig kan du finne tid til å utforske og utvide sexlivet ditt med sexleketøy. Kanskje en ny https://lovebuddy.no/dildoer/ er det rette leketøyet familien trenger. Bare ikke glem at det ikke handler om deg, det handler om hvordan aktiviteten som gir deg energi til å bli den beste du kan være.