Velg en side

Etterhvert som barn vokser vil de bli stadig mer aktive, men heldigvis får man noen naturlige pauser når barnet sover. Da kan det være greit å ha noen avslappende aktiviteter på lur, men helst noen som ikke tar så lang tid å komme i gang med. Derfor skal vi se nærmere på noen aktiviteter du kan bruke tiden på før neste lekestund melder sin ankomst.

Spesielt spill og underholdning kan være behagelig å holde på med når man tar et pust i bakken. Her kan du eksempelvis ta igjen noen episoder av en Tv-serie, lese en bok eller prøve lykken på odds og spilleautomater. Det alle disse har til felles, er at du enkelt kan starte, det krever ikke mye utstyr og du kan avslutte så snart barnet våkner igjen.

Husk meg-tid

Når man først går ut i pappapermisjon kan det være fort gjort å glemme at man trenger tid for seg selv. Dette gjelder spesielt for førstegangsforeldre, da disse oftere lar seg distrahere av plikter underveis. For å unngå at man blir utbrent som foreldre er det derfor viktig å sørge for litt meg-tid underveis. Men ettersom barnet gjerne krever full oppmerksomhet, vil dette være ting som må foregå når barnet sover.

Vi har derfor listet opp noen enkle aktiviteter som ikke krever noe spesielt, men som lar deg slappe av litt på slutten av dagen. Disse aktivitetene krever ingen forkunnskaper, men kan gi timevis med underholdning og glede.

Barnet trenger mye søvn

Spill og odds

En aktivitet mange liker å bedrive tiden med er spill og odds. I Norge har spilleautomater lenge vært det mest populære ifølge Norsk Tipping, men også odds har økt kraftig i popularitet. Dette skyldes gjerne at det kan kombineres med idretts kamper og annet spennende som sørger for underholdningsverdi.

TV-serier

Fordelen med at det finnes utallige strømmetjenester er at det også finnes enormt mange serier å følge med på. Imidlertid er det ikke alltid man ønsker å følge den samme serien, og da kan det være lurt å bruke pausene man får gjennom dagen. Ta deg derfor en velfortjent pause og se en episode eller to mens den lille sover.

Lær noe nytt

Når man har litt tid for seg selv kan det være en utmerket mulighet til å lære noe nytt. Her snakker vi ikke nødvendigvis om å være student, men kanskje å lære en ny hobby eller språk. En halvtime med en språk app som Duolingo kan gjennom pappapermisjonen sørge for at du snakker et nytt språk før neste ferie.

Hobby

Sist, men ikke minst kan du få litt etterlengtet tid til en hobby du har forsømt alt for lenge. Spesielt om du har en avslappende hobby vil dette være et utmerket tidsrom for litt etterlengtet hobbytid. Du kan selvfølgelig trene eller gjøre andre aktiviteter, men for å spare på kreftene før neste etappe kan det være lurt å ha en mer avslappende hobby. Eksempelvis kan du organisere en samling av noe, bygge modelltog eller kanskje finne på noe helt nytt?

.