Velg en side

Det er mange nybakte fedre som har storslåtte drømmer om hvordan pappapermisjonen skal være fylt med trening, eventyr og oppdagelser. Når den første permisjonsdagen kommer så handler det likevel kanskje mest om å overleve dagens alle gjøremål? Samtidig er det uten tvil mulig å lage litt plass til trening i en hektisk permisjonshverdag.

Tenk lavintensiv trening, kombinert med trening ute og inne

Å besøke treningssenteret eller spille fotball med vennegjengen er ikke alltid like gjennomførbart når man er i permisjon, i hvert fall ikke på dagtid. Dessuten kan det faktisk være slik at man er helt utslitt etter en dag full av eventyr, så da gjelder det å passe inn treningen som en naturlig del av hverdagen.

Det kan være greit å investere i noe enkelt treningsutstyr å ha hjemme, en treningsmatte og noen manualer fra Billig Fitness er en fin start. Det handler om å gjøre treningen så tilgjengelig som mulig. Alt teller, og fem minutter med vektene i en liten pause er mye mer enn ingenting.

Samtidig er kanskje permisjonstiden en periode da det er greit å sette søkelys på lavintensiv trening og vedlikehold av formen. Husk at en trilletur uten tvil vil gi høyere puls, og det er ikke nødvendig med en egen joggevogn for å få uttelling for disse turene. Det er for eksempel mulig å finne en løype med noen skikkelige oppoverbakker, det vil garantert gi god trening.

Mange foreldre ser for seg at det er mulig å trene når barnet sover, men vær forberedt på at det kanskje ikke er så mye energi igjen når den unge lovende før eller senere bestemmer seg for å lukke øynene. Da kan det være greit at treningsøkten allerede er gjort unna – uansett om det er i joggeløypa, i skogen med naturlige treningsverktøy eller hjemme med manualer og foam roller på treningsmatten.