Velg en side

Nye medievaner har gjort det mer utfordrende å velge møbler til stua. Det er ikke lenger en selvfølge at sofaen skal plasseres ved en vegg, sofabordet foran og TV-benken foran der igjen. I dag er det helt naturlig at noen familiemedlemmer ser på innhold på TV-en, samtidig som andre følger med på annet innhold på andre skjermer. Det betyr også at det klassiske sofabordet, med plass til fjernkontroll og potetgullbolle, ikke er det selvskrevne valget lenger.

Hva skal bordet brukes til?

I de fleste norske hjem er det selvfølgelig fortsatt behov for en liten avlastningsplass ved siden av sofaer og lenestoler. De fleste sofabord er fortsatt også designet for slik bruk, med en bordplate som er plassert litt lavere enn tradisjonelle spisebord.

Det finnes sofabord og avlastningsbord i en mengde forskjellige størrelser og former. Den klassiske avlange formen er fortsatt populær, men det er også greit å være åpen for mindre kvadratiske eller runde bord. Det er ikke nødvendig å bruke opp unødvendig gulvplass hvis sofabordet bare skal være avlastningsplass for en fjernkontroll eller en kopp kaffe.

Analoge og digitale ekstrafunksjoner

De fleste sofabord er fortsatt «analoge», men det finnes faktisk også noen smarte ekstrafunksjoner som kan integreres i et sofabord. Først er det kanskje greit å nevne det som kanskje er en av de få «analoge» ekstrafunksjonene et sofabord kan ha – en hylle under bordplaten. Det kan være greit i noen tilfeller, men vurder hvorvidt det bare vil bli en oppsamlingsplass for rot.

Trådløs lading er kanskje den mest interessante muligheten når det gjelder å gjøre sofabordet smart. Det er mulig å integrere en trådløs lader under bordplaten, slik at du kan lade mobilen ved å helt enkelt bare legge den på bordet. Dessuten finnes det faktisk et produkt på markedet som kombinerer et bord og en luftrenser, men slike kombinasjoner er definitivt nisjeprodukter.

.