Velg en side

Det er forskjellige aktiviteter man kan finne på med barna på pappapermisjon. Men det er kanskje ikke så lett å vite hva som skjer og hva man skal ta seg til på ulike deler av året. Noen ganger har man bare lyst å være inne og slappe av, mens andre ganger skinner sola. For å få en litt bedre oversikt, kan denne artikkelen hjelpe deg til å legge planer og finne ut hva man kan gjøre på pappapermisjonen med barna sine.

Selvfølgelig finnes det aktiviteter man kan gjøre året rundt, særlig inneaktiviteter som å spille på norske spilleautomater på nettet (mens barnet sover såklart), jogge på tredemølla (også mens barnet sover) eller å lære seg å kaste ringer med ringspill i stua (det kan barnet få lov til å se på:) ).

Januar

Den første måneden i året, og vinteren har for alvor tatt et grep. Man er kanskje litt trett og mett etter all julematen, og derfor kan man ta noen grep. Ofte kalles de nyttårsforsetter. Men først kan man bytte alle julegavene man ikke trengte eller fikk dobbelt opp av. Så er det bare å ta med barna på treningsstudioet og spebarns-trening, eller gjøre som Yngvar, gjøre det hjemme i stua.

Februar

I denne måneden kan man for eksempel lage fastelavnsboller og fastelavnsris. Oppskrift på fastelavnsboller finner man her, og fastelavnsris lages ved å samle inn bjerkegeiner og sette på fjær i forskjellige farger.

Mars

I mars er det ennå godt med snø, og man kan dra på seg skiene og pulken og dra av gårde. Det kan uansett være greit å få litt trening før påsken kommer.

April

Påskefeiring krever sin mann. Nå skal man gjemme påskeegg og lage quiz. Barna kan tegne og male på påskeegg mens du finner på de beste spørsmålene for årets påskequiz.

Mai

I mai er det tid for å finne fram finklærne. De kan strykes og ordnes flott til både 1. og 17. mai. Nå begynner det virkelig å våres ute, og en fin aktivitet å gjøre er å ordne i hagen. Rake løv, klippe greiner, samle rot, og ordne skikkelig opp. Mens barnet sover eller ser på fra barnevogna, så får man gjort en god del.

Juni

Denne måneden er perfekt for utendørsaktiviteter, og man kan både delta på arrangementer, gå på museum, se på utstilling eller gå på konsert. Det er bare å sjekke hva som skjer i lokal presse eller på visitnorway.

Juli

Sommermåneden er her, og hva annet enn bading, soling og spise is kan man gjøre. Pass på å smøre med solkrem og ikke bli eksponert for sola hele dagen. Et lite barnetelt er ypperlig når barnet skal sove litt mellom badeøktene.

August

I august kan man treffe familie og venner til et skikkelig grillparty. Finn fram grillen og stell i stand et hageparty. Pynt med girlandere som barna selv har vært med å lage, og sett fram bord og stoler nok til alle mann. Husk å ha mulighet til å trekke inn dersom det kommer en uventet tordenbyge.

September

Delta på en maraton eller to. September er perfekt for å delta på slike arrangement, og her er en oversikt over maraton i Norge i september:

  • Hardangervidda Maraton
  • Vestfold Maraton
  • Trondheim Maraton
  • Drammensmaraton
  • Prekestolen Maraton
  • Oslo Maraton

Oktober

Det er måneden for fest og moro. Halloween feiringen i slutten av måneden er sentral, og da kan man lage kostymer og morsomme gadgets. Her må man bruke fantasien og gjøre om barnevognen til et romskip eller kle ut alle barna som Dracula.

November

I denne måneden har mørket senket seg stort sett over hele landet, og det er koselig å ta inn ved, og tenne opp. I mørket kan man lese historier, dryppe lys eller bake boller. I denne måneden skal man virkelig kose seg inne. Dagene starter tidlig med en spasertur mens solen sakte står opp og fuglene kvitrer. Kanskje får man se et rådyr eller til og med en elg som overlevde jakta.

Desember

Advent og juletid er ikke vanskelig å finne på noe trivelig med barna. Julekalender er obligatorisk og pynting, baking, vasking og rydding er alle ting som før tiden før jul til å gå fortere enn man får sakt marsipangris.