Velg en side

Som far er det sunt å finne på aktiviteter med barnet ditt – både for deg og barnet. Det styrker forholdet deres og forbindelsen til hverandre, og det bidrar til å sikre at barnet ditt utvikler seg og føler seg bra. Det spiller ingen rolle hva du gjør med barnet ditt, så lenge dere er sammen. Det handler selvsagt om å begynne så tidlig som mulig. Aktiviteter som virker banale for voksne, kan være en enorm opplevelse for et barn som ikke har prøvd det før. En tur med tog, i skogen, sove i telt i hagen, se på stjerner og så videre er eksempler på hvor lite som skal til for å gi barnet ditt en flott opplevelse.

1) Bevegelse og mosjon hjelper barnet ditt å slappe bedre av og sove bedre om natten.

trening med barn

2) Det utvikler barnets motoriske ferdigheter. Alt som er forskjellig fra å gå en ‘rett’ vei, bidrar positivt. For eksempel å klatre i lekestativ eller trær, bestige åser eller sanddyner, ta en tur i skogen utenfor stiene eller drive sport.

3) Det styrker barnets språk når dere gjør ting sammen, snakker sammen og setter ord på de nye opplevelsene og tingene dere ser der dere ferdes. Ta for eksempel barnet med på badet når du skal barbere deg eller trimme skjegget, slik at dere kan få et lite morgenritual sammen. Hvorfor ikke la barnet få sin egen leketøysvariant av en barberhøvel eller skjeggbørste?

4) Nye opplevelser skjerper barnets nysgjerrighet, kreativitet, driv, evne til å danne nye vennskap og skape sunne interesser for barnet ditt.

5) Kvalitetstid med pappa bygger og styrker forholdet deres.

6) Hvis det er søsken, kan det være positivt for barnet ditt å gjøre aktiviteter alene med faren og få hans udelte oppmerksomhet. Her handler det igjen ikke om hva dere gjør, og det kan være alt fra å ta oppvasken til å legge tøyet inn i tørketrommelen. Er den gamle trommelen kaputt, så kan dere finne en ny og gå på jakt etter den beste tørketrommelen sammen.

7) Et nært og sterkt forhold til barnet ditt får deg til å trives bedre i hverdagen.

8) Du vil gjerne være sammen med barnet ditt, le og oppleve nye ting med det og se verden gjennom barnets øyne.

9) Det er en investering i forholdet deres som dere kan ta med dere og forsterke gjennom barndommen og helt opp til voksen alder.

10) Det er en åpenbar mulighet til å vise barnet ditt noen av de tingene som interesserer deg. Det kan være å lytte til musikk, mekke på bilen, spille brettspill, tegne / male og se på eller spille sport. Ofte vil din egen entusiasme spre seg til barnet, og hvis du er heldig, er det en interesse dere kan ha sammen i mange år fremover.