Velg en side

Er det noe pappaer og ungene deres elsker, så er det å være ute i frisk luft og naturskjønne omgivelser. Mange drømmer seg bort på fjellturer og kan sitte timevis ved et vann å vente på at det skal nappe i kroken. Det er likevel ikke alt som går an med de minste barna.

Er man på pappapermisjon kan det nok bli litt vanskelig å ta med poden på topptur på Fanaråken eller fiske etter laks i Gaula, for det blir nok litt for ekstremt. Det er nok ikke det smarteste å ta med ungen på slike turer.

Men det finnes mange andre muligheter til å komme seg ut i naturen på. Det må ikke være for ekstremt, men ikke noe alminnelig kafe-besøk heller. For det mange helst vil er å være ute i naturen.

I de fleste byer og tettsteder finnes det en utmark eller turområde. De er ypperlige steder for å ta med seg trillevogna, fullstappet av god mat og drikke til både liten og stor, samt skifte til barnet. Disse marka-turene kan bli kjempegode aktiviteter der far og barn kan få kontakt, på en helt spesiell måte.

Venner

Har man venner som er i samme situasjon er det jo også fint å få selskap. Venner trenger heller ikke å ha barn selv, men blir bare en ekstra turkamerat for voksen og barn. Har man derimot ikke noen i omgangskretsen i samme situasjon, er det en ypperlig anledning til å bli kjent med nye mennesker.

Hvordan det ligger an

Det er generelt dårlig tilbud til fedre og barn. Når man søker på internett etter søkeordene ”fedre og barn”, så får man spørsmål om man mente ”mødre og barn”. Det er som regel på nett man må gå dersom man skal finne tilbud selv.

Barselgrupper

Er man med i barselgrupper er dette et godt utgangspunkt å ta dersom man vil bli kjent med andre i samme situasjon. Der kan man avtale marka-tur eller bare en tur sammen i de fri.

Hvis man ikke var med i barselgruppene kan man benytte seg av sidene til kommunen. Der skal man kunne komme i kontakt med noen som vet hva man bør gjøre. Det er ulike tilbud i kommunene så det er ingen garanti for at det finnes gode fedre-grupper som vil gå på tur.

Da må man kanskje finne ut av det selv. Noen grupper er allerede oppe og går på Facebook, men gruppene er ikke veldig store. Derfor er et råd å bli med i disse gruppene eller rett og slett starte en gruppe selv.

Kanskje kan man danne en gruppe som legger ut sine bilder på en felles Instagram-konto. Plutselig har man tusenvis av følgere verden over, og kanskje bli sponset som den store medaljen for strevet.

Ta kontakt og være frampå

Det er nok det beste rådet dersom man ønsker å være ute i naturen med andre likesinnede. Det er mye mer spennende å ha noen å være sammen med på flotte dager enten det er høst eller vår. Sammen kan man diskutere jobb og løse verdensproblemer, og ungene kan leke sammen eller bare titte opp av vogna med et smil om munnen.

Tar man kontakt, vil man kanskje få svar eller ikke. Er det ingen som tar kontakt tilbake, kan det beste være å starte selv. Etter hvert vil man komme i prat med folk, og kanskje man treffer dem neste gang man er ute i marka. Da har man funnet det beste turfølget. For man trenger ikke være så mange for å kose seg på tur i skog og mark.