Velg en side

Det er mange som går inn i permisjonstiden med litt vel høye målsetninger når det gjelder alt fra studier til oppussing. Å være hjemme med et spedbarn er definitivt ikke en ferie, og de aller fleste vil få en brå oppvåkning – å faktisk sove litt når barnet også tar en pause er ofte førsteprioritet. Samtidig rekker du kanskje noen småprosjekter, som litt organisering og rydding i hjemmet, og hvorfor ikke ta en opprydding i vinsamling og vintilbehør hvis det er relevant for deg?

På tide å rydde unna både korketrekkere, glass og flasker

Små barn er på konstant oppdagelsesferd, og nye foreldre må venne seg til å ta høyde for dette. Sikkerhet i hjemmet er svært viktig, og alt fra glass til korketrekkere må oppbevares steder der nysgjerrige barnefingre ikke rekker. Det finnes mange smarte vintilbehør, se https://www.wineandbarrels.no/nettbutikk/50-vintilbehoer/ for et bredt utvalg. I noen tilfeller kan det være smart å investere i litt mer kompakte tilbehør som er enkle å oppbevare.

Flytte eller endre oppbevaring av vinflasker

Et nytt familiemedlem stiller også nye krav til plass på kjøkkenet, og det kan være nødvendig å gjøre endringer når det gjelder oppbevaring av vin. Et vinskap trenger for eksempel ikke å være plassert på kjøkkenet, men kan gjerne flyttes til et annet rom. Et mindre skap, gjerne integrert i kjøkkeninnredningen, vil være mer enn nok i hverdagen.

Barnesikring er selvfølgelig også viktig når det gjelder oppbevaring av vinflasker. Heldigvis kan de fleste skap sikres på en enkel måte, og eventuelt kan også rommet der vinskapet er plassert låses. Dessuten kan en opprydding i vinsamlingen være en glimrende mulighet for systematisering av vinsamlingen i en av de app-baserte løsningene som gir deg full kontroll over alle viner i samlingen din. En slik oppryddingsjobb trenger ikke å ta alt for lang tid, samtidig som den kan kombineres med alle de andre oppgavene i permisjonstiden.