Velg en side

Vi har allerede advart mot å legge alt for store planer for pappapermisjonen, husk på at det til syvende og sist er det yngste medlemmet i familien som bestemmer over tiden. Når det er sagt så kan det være at det er tid til mye annet, og litt jobb med bad innredning inspirasjon er mulig å passe inn mellom øktene.

Tør du å velge bort fliser eller gå for et mørkt tema?

Enkle lyse eller helt hvite fliser har nesten blitt synonymt med norske bad, muligens med tillegg av gråe fliser på gulvet. Denne formen for anonyme og nøytrale løsninger har selvfølgelig sin plass på baderommet til utbyggere og masseproduserte bygg, men det finnes mye annen spennende baderominspirasjon der ute.

Det er lov å tenke utenfor boksen i forhold til inspirasjon, baderom stiller egne krav i forhold til tetthet, men utover det er det mulig å bruke mange forskjellige materialer og farger. Dessuten er det mange tradisjonelle materialer som begynner å få en renessanse. Gulv i vinyl har for eksempel fått et rykte som en billig løsning, men moderne vinylgulv kan være både eksklusive, enkle å rengjøre og like komfortable som et gulv med fliser. Husk på at det er fullt mulig å ha gulvvarme også under slike materialer, og at gulv i alternative materialer ikke må ha samme farge som på syttitallet.

Mørkere materialer og overflater begynner å få en litt større plass på norske bad, samtidig som man bør tenke på rengjøring før man velger helt sorte fliser eller mørke trematerialer. Såperester og kalk kan bli svært synlige på mørke fliser, men det er kanskje en pris man er beredt å betale for et skikkelig flott bad. Med moderne belysning er det sjelden en utfordring å få nok belysning, selv om man bruker mørke materialer. Variasjon med bruk av speil og lysere innslag kan også være med på å skape et virkelig spennende bad.