Velg en side

Alle småbarnsforeldre vil kunne skrive under på at det finnes mange programmer og filmer for barn som har svært begrenset underholdningsverdi for en litt eldre seergruppe. Heldigvis finnes det også noen gullkorn som kan passe like godt til alle familiemedlemmer.

Kvalitetsfilmer fra Disney og de andre store animasjonsstudioene

Et høyt budsjett betyr ikke med automatikk et godt sluttresultat, men det er klart at det er mer sannsynlig at en kvalitetsproduksjon fra et stort studio også vil være underholdende for voksne. Disney er kanskje det fremste eksemplet på dette, men den rekke storfilmer som både har en god historie og er møysommelig laget. Aladdin, Den lille sjøjomfruen og en rekke andre filmer er bare noen eksempler. Løvenes konge er et annet svært godt eksempel, les mer her om de forskjellige filmene i serien.

Pixar er også kjent for sine imponerende gode animasjonsfilmer, og selskapet er i dag et datterselskap av Disney. Samtidig har Disney og Pixar helt ulike uttrykk i filmene sine. Filmer som Oppdrag Nemo og Toy Story er bare noen av klassikerne fra Pixar.

Vi må selvfølgelig ikke glemme de norske produsentene, Qvisten Animation har for eksempel laget en rekke fine norske filmer – Dyrene i Hakkebakkeskogen, KuToppen, Jul i Flåklypa og flere andre.

Naturfilmer og andre opplevelser som passer til store og små

Mange barneprogrammer og barnefilmer har litt vel enkle historier, som ikke er spesielt underholdene for voksne og menn i pappapermisjon. I noen familier kan naturfilmer være et godt alternativ, de fleste barn synes det er spennende med dyr. Husk også at det finnes en god del bra barneprogram med tema vitenskap, miljø og tilsvarende temaer på NRK Super og andre kanaler.

Med noen enkle grep er det mulig å gjøre TV-kvelden litt hyggeligere for hele familien. Bytt ut den samme gamle vanlige kanalen med barne-TV, og velg kvalitetsfilmer og nye opplevelser.