Velg en side

Når man er i pappapermisjon er man helt naturlig mer hjemme enn vanlig, og kanskje er dette rett tid å se over belysningen i hjemmet? Selv om nordmenn bruker mye penger på både oppussing og møbler, så er det ikke alltid at belysningen henger med i det samme oppdateringstempoet. LED paneler er bare et eksempel på nye teknologier som kan brukes på kreative måter.

LED paneler som en videreutvikling av lysstoffrør

Lysstoffrør er virkelig ikke et høydepunkt når det gjelder interiørbelysning. Selv i næringsbygg skiftes gammeldagse lysstoffrør i alt større grad ut med LED, som kan tilby både lavere strømforbruk og en mer naturlig fargetemperatur. Det er spesielt det kalde lyset som har gjort lysstoffrør uegnet til private hjem, og det er hovedsakelig i kjellere og vaskerom som armaturer med lysstoffrør har vært aktuell.

LED panelet er noe helt annet, og det finnes mange varianter. Se utvalget her, LED paneler finnes i størrelser som passer til de aller fleste rom. De mange forskjellige variantene gjør også at LED paneler kan benyttes både til stemningsbelysning, arbeidslys og belysning av utvalgte områder.

Hvor smart skal belysningen være?

Det er mange som snakker om smart belysning, og det finnes en rekke forskjellige plattformer og produsenter. Det er vanskelig å gi et helt bestemt råd i forhold til hvilken løsning man skal velge, men det kan være smart å tenke fremover i tid. Hvis man velger en teknisk løsning som kan snakke sammen med forskjellige økosystem og plattformer, så er det enklere å tilpasse belysningen i fremtiden.

Det er greit å huske på at LED-lyskilder har svært lang levetid, det betyr også at alt flere LED-lyskilder har integrerte armaturer og lyskilder. Levetiden er helt enkelt så lang at når selve LED-lyset etter hvert feiler, da vil armaturen sannsynligvis også være klar for utskiftning og oppgradering til et nytt design og uttrykk.