Velg en side

Er du nybakt pappa, og frisk på å spare penger, gjøre en innsats for miljøet og bli uavhengig av engangsplast, er tøybleier noe du sterkt skal vurdere.

Hvorfor tøybleier?

Tøybleier, er bleier som barnet får gode helsemessige gevinster av. Siden det ikke er kjemikalier som kommer i kontakt med huden til barnet vil du unngå utslett og irritert hud, som er vanlig hos små barnerumper. Egentlig ganske makabert vi utsetter små barn for engangsbleier, som er et stykke plast bleket og behandlet i et uant antall ulike kjemikalier i produksjonsprosessen.’

Prisen på tøybleier

Tøybleier er videre et økonomisk bra valg, fordi du kan redusere budsjettet til bleier betydelig, men dette er avhengig av flere ting. Først og fremst er det greit å vite, at en baby bruker 6000 bleier i snitt, noe som er et enkelt regnestykke. Finn ut av hva bleiene pleier å koste deg i butikken og finn stykkpris. For å ha nok tøybleier nyfødt må du ha cirka 24 bleier eller mer. Jo eldre barnet blir, jo færre bleier vil du ha behov for, men dette er selvfølgelig individuelt.

Få tilskudd og spar penger

Et stort antall kommuner gir tøybleietilskudd. Noen ganger er det kommunen direkte som gir tilskudd, andre ganger er det renovasjonsselskapet i kommunen. Du kan se en oppdatert liste her, men vi vil anbefale deg å kontakte kommunen direkte, fordi disse listene som det florere av på nett er ikke alltid oppdatert, og du må uansett kontakte kommunen for å vire fremgangsmåten til å få refundert penger.

Tilskuddet gis ofte til tøybleie startpakker eller et kontantbeløp opptil et maksimalt beløp du får i tøybleietilskudd.  Hvor stort dette beløpet er, vil være avhengig av kommunen du bor i , men noen ganger kan du få i hvert fall 2.000 kroner i tilskudd.

For fremtidige generasjoner 

Tøybleier er med på å bevare miljøet og motvirke den enorme miljøbelastningen som engangsbleier bidrar til. Hver baby produserer minst et tonn med avfall, som ikke kan gjenvinnes, og som er en stor byrde for renovasjonsselskapene. Ved å gå over til tøybleier kan du redusere co2-utslipp med 40%, i forhold til engangsbleier, et tall som gjelder for hver baby. Tøybleiene kan også arves av andre, eller dine egne barn, og dette vil bidra til en enda større reduksjon av utslipp.

Ofte, er det mødrene som tar styringa i forhold til hva, hvilke og hvordan bleier skal være en del av familiens hverdag. Men, det er på tide vi pappaer også tar et valg for miljøet og barna våre, også for fremtidige generasjoner, og vi kan starte med de tingene vi kan ha en innvirkning på. Tøybleier er det beste valget vi kan ta haer og nå, som nybakte pappaer, og er noe som kan bidra til en renere planet. Ikek bare for oss selv , men også for fremtidige generasjoner.