Velg en side

Pappapermisjonen er et framskritt. Både mamma, pappa og barn er i det store og hele enige i det. Det er ikke mange land med tilsvarende ordninger som Norge på dette området. Dog kan pappa trenge et ekstra fokus i tillegg til barnet når han går rundt hjemme.

En hund kan være en løsning på dette. Med en valp har barnet også en kamerat det kan vokse opp sammen med. Noen synes kanskje det blir mye omsorgsarbeid på en gang med både baby og hund, men dette er det metoder for å få til å gli sømløst. Les videre og se hvordan vi ordner dette.

Hundebur for korte og lange bilturer

Noen ærender blir det utenfor husets vegger. Det er innkjøp, pappagrupper og kanskje turer til et egnet friluftsområde hvor det kan trilles barnevogn.

For at hunden skal få bli med på dette, anbefales det innkjøp av hundebur. Slike finner du for eksempel på nettstedet billige-hundebur.com. Eksperter fra NAF og andre steder mener dette er det beste for trafikksikkerheten. Hunden skal ikke kunne trave fritt rundt i bilen. Er det en valp, er den jo også gjerne litt urolig.

Det viktigste er likevel at den vil fare framover med voldsom kraft dersom det blir en bråstopp dersom den ikke er sikret. Barnet sitter forhåpentligvis trygt i selen sin.

Aktiviteter med hund, barn og far

Alle små barn elsker hunder. En god familiehund er også et ideelt selskap og en god lekekamerat. Det er egentlig ingen grenser for hva de kan finne på og oppleve sammen. 

For pappa kan det være godt med litt annen voksenkontakt i huset, (hvis det da ikke er en valp).

Og når man går tur er jo gjerne babyen ganske rolig. Det blir litt mer aktivitet over dette dersom hunden også er med.

Ting man skal passe på med hund og barn

For det første er det viktig at du er sikker på at hunden er barnevennlig. Noen raser utmerker seg her. Hvis du får hunden når den er valp, er den lettere å lære opp til å forholde seg til barn. Hvis det er en omplasseringshund, bør du være rimelig sikker på at den egner seg for omgang med barn før du tar den imot.

Men du skal ikke la hunden være alene med et bittelite barn. Barn forstår ikke grensene, og kan begynne å plage hunden, som å dra den i ørene eller verre ting. Men bortsett fra dette legger hunden til rette for et godt og livsvarig vennskap, med far og barn.