Velg en side

Er du redd for at familieliv og små barn betyr at du må ha en «fornuftig» bil, med treg akselerasjon, mye oppbevaringsplass og fokus på driftssikkerhet? Selvfølgelig er det særlig viktig med fokus på sikkerhet når du har ekstra verdifull last i bilen, men det betyr ikke at du trenger å kompromisse med morsomme kjøreegenskaper og høy ytelse.

SUV-egenskaper kan være positivt

Det finnes delte meninger når det gjelder populariteten til SUV-biler, ikke minst med tanke på drivstofforbruk. Når det er sagt, en sportslig SUV kan være både praktisk, sikkert og morsom å kjøre. Det er også mulig å utstyre biler fra de tradisjonelle premium-merkene med ekstra utstyr, for eksempel med BMW Alpina-deler som vil gi en standardmodell et ekstra løft.

En moderne bil har en mengde sikkerhetssystemer som bidrar til å gjøre kjøreturen trygg, men det er uten tvil slik at tyngde fortsatt også spiller en avgjørende rolle. En tung og stor bil er helt enkelt per definisjon sikrere enn en småbil.

Sportslige egenskaper brukt på en fornuftig måte

I et land preget av elbiler begynner de fleste bilførere å bli vant ved rask akselerasjon og relativt kraftige motorer. Statistikken er noe uklar når det gjelder ulykkefrekvensen, men det er åpenbart viktig å ha respekt for de tilgjengelige hestekreftene.

Samtidig er også kraftig motor og sportslige kjøreegenskaper noe som kan være godt å ha i noen situasjoner, for eksempel når det gjelder trygge og ansvarlige forbikjøringer. Hvis du har en bil med kraftfulle kjøreegenskaper, er det helt enkelt viktig å evne å tilpasse egen kjørestil etter situasjonen. Du skal selvfølgelig alltid kjøre på en trygg måte, uansett om du er alene i bilen eller ikke. Samtidig er det greit å ta det ekstra rolig når du har med hele familien i bilen, husk på at jobben din er å transportere de du er glad i fra punkt A til B.