Velg en side

Å ha pappapermisjon er noe mange kanskje gruer seg til, for hva skal man egentlig ta seg til? Dagene kan bli lange hvis man ikke finner på noe. De tradisjonelle turene i lekeparken blir kanskje litt kjedelige i lengden.

Men det finnes mange andre ting man kan gjøre sammen.

Tiden sammen med barnet er en helt spesiell anledning, som bare far og barn deler. Da er det viktig å finne på noen artige ting også. Det er lov å ta med barna på ting som man selv liker å gjøre. Da ser barna ekte glede, noe som er like viktig som at barna hele tiden skal bestemme.

Alle barn våkner tidlig uansett, så det er like greit å finne på noe mens dagen gryr. På den måten kan man ha middagen klar til mor er hjemme igjen fra jobb. Da blir alle fornøyde.

Å ha med et kamera eller ta blinkskuddene med smarttelefon på alle sine dager sammen, er et must.

Man kan bruke kveldsstundene på å google og finne på ting selv, slik at man er klar dagen etter. For resten av dagen kan man bare glemme å få noe alenetid. Det betyr ikke at man ikke kan finne på ting som er artig for både ungene og far.

Prøvekjøring

Dra på prøve-kjøring av favorittbilen man har siklet på over lang tid. Det kan være en bil man aldri noen sinne får råd til engang. Ta den råeste modellen bare for moro skyld.

Alle barn liker nye steder, og en liten kjøretur er aldri å forakte.

Det er enkelt å bestille prøve-kjøring, og da kan man bare spesifisere at man har med poden. Husk på å skifte bleie og ikke mat barnet rett før dere kjører, i tilfelle uhellet skulle skje. Ingen råkjøring her!

Det kan det være greit å begrense det til en kortere tur enn du selv kunne tenke deg. Men akk, du fikk uansett prøvd ut fartsmonsteret, og tatt noen flotte bilder.

Cafebesøk

Dra på kafé. Å dra på en kafé kan være en aktivitet som kan kombineres med at man møter venner og bekjente. Har man en venn eller andre fedre på pappapermisjon er det jo bare en fordel. Da kan både liten og stor kose seg sammen. Det bør kanskje ikke være en travel kaffebar med trange korridorer og høye stoler, men kanskje heller en litt mer avsidesliggende og rolig kafé der det kanskje er en tumleplass for barn.

Det som er så fint med barn, er at et kafébesøk, det er nok for den dagen.

Friluftsliv

Ut i marka med fiskestanga. Det å dra ut å naturen å få frisk luft er noe alle kan trenge. Også barna. Det kan være lurt å ha med barnevogna, slik at man kan bære niste, sitteunderlag, fiskeutstyr, termos med kaffe, på ryggen. Ta dere god tid, spis maten dere tok med, og tull og lek. Knips noen flotte bilder med barnet med fiskestanga og fisken. Blir det ingen fiskelykke, har man uansett fått en fin tur.

Byggeprosjekt hjemme

Kjøp inn materialer til et prosjekt i hjemmet. Ta med poden på trevarehandelen, og da kan man ha barnet i bæremeisen. Snakk høyt om de ulike materialene, redskapene og verktøyet. Da blir det litt læring også. Hvis barnet går selv, ikke mist det av syne. Her kan det kjøre på trucker og være klemfare. Dette er muligheten til å slå to fluer i en smekk. Kanskje man i tillegg finner noen gode tilbud. Eller får kjøpt det verktøyet man trengte.

Kosedag

Ha en hjemmedag. Det kan være greit med en hjemmedag. Bare ta livet helt med ro og slapp av. Det kommer alltid tider der det kreves mer av en, og da kan det være godt å lade batteriene. Ta dere tid til kos og klem og le masse. Å få barnet til å le er noe av det mest gledespredende som finnes.

Det kan være greit å ha litt overskudd til å gjøre noe forfallende arbeid på hjemmebanen også, spesielt noe som vises, da blir alltid mor glad.