Velg en side

Sammen med et uridom utgjør en urinpose et urinoppsamlingssystem, som er en pålitelig løsning for inkontinens hos menn. For mange kan det imidlertid være vanskelig å finne ut hvordan man bruker en urinpose. Her kommer derfor en veiledning til hvordan du bruker en Conveen® Active urinpose fra Coloplast, som er utviklet for en aktiv hverdag.

Kombinasjonen av uridom og urinpose er en diskré og pålitelig løsning for deg med ufrivillig vannlating som gjør at du kan føle deg trygg hele dagen. Et uridom har en viss likhet med et kondom da det påføres på samme måte. Uridomet har imidlertid et hull i enden der urinposen er koblet til, som du bærer diskré og sikkert på låret.

Både uridom og urinposer finnes i flere størrelser. På den måten kan du enklere finne et uridom med behagelig passform, og samtidig få en pose med riktig størrelse for dine personlige behov.

Den beste produktkombinasjonen avhenger mye av ditt daglige liv. Har du en aktiv hverdag kan Conveen® Active urinpose fra Coloplast godt være løsningen for deg, da den festes på låret ved fysisk aktivitet. Conveen® Active er til daglig bruk, kan inneholde 250 milliliter og passer derfor for aktive menn i alle aldre med lettere urininkontinens.

Prosedyre for å feste Conveen® Active urinpose

Vask før feste:

 1. Start alltid med å vaske hendene med en mild såpe.

Feste urinposen:

 1. Begynn med å pakke ut urinposen.
 2. Du kan korte ned slangen til halve lengden hvis du ønsker det. Forkort slangen ved å kutte rett etter den første rillede delen. Det er viktig å beholde så mye av den glatte delen av slangen som mulig, da dette sikrer en god forbindelse mellom slangen og innløpet på toppen av posen.
 3. Lukk utløpsventilen.
 4. Fjern beskyttelsesfilmen fra de to selvklebende områdene på baksiden av posen.
 5. Posen er utviklet for bruk på høyre lår, men kan også festes på venstre lår.
 6. Hold posen med innløpsventilen pekende oppover og utløpsventilen pekende nedover.
 7. Posen festes direkte på huden, på innsiden av ditt høyre lår.
 8. Brett de lange flikene rund låret, og fest til slutt med borrelåsen.
 9. Posen skal behagelig, og ikke for stramt. Du kan åpne og feste flere ganger for riktig tilpasning.
 10. For å gjøre posen mer diskré og behagelig å bruke, kan du oppbevare utløpsventilen ved å brette den oppover og trykke den inn i lommen mellom posen og det ytre elastiske materialet.
 11. Du kobler posen til uridomet ved å sette innløpet til posen i uridomets utløp. Sørg for å ha en tett kobling for å unngå lekkasje.

Tømme urinposen:

 1. Urinposen kan inneholde 250 milliliter og kan derfor ikke holde urinen fra en full blære. Posen må tømmes før den er full for å sikre diskresjon og komfortabel bruk.
 2. For å tømme posen, åpne utløpsventilen og hold den over toalettet.
 3. Hold utløpsventilen med én hånd. Klem den myke delen av tappen mellom fingrene. Åpne utløpskranen med den andre hånden. Fjern gradvis trykket på den myke delen av utløpet til urinen begynner å strømme.
 4. Når posen er tømt, tørk av utløpet med toalettpapir.
 5. Husk alltid å lukke utløpsventilen igjen, for å unngå lekkasje.
 6. Legg utløpsventilen tilbake i lommen.

Bytte av pose skal alltid gjøres i henhold til anbefalingene du har fått fra legen eller sykepleieren.

Fjerning av urinpose:

 1. Når du skifter urinposen, tøm posen først.
 2. Fjern deretter posen fra uridomet ved å skru koblingen forsiktig ut av uridomuttaket.
 3. Både posen og emballasjen kan kastes med vanlig husholdningsavfall. Ikke skyll urinposen ned i toalettet.
 4. Urinposen er et engangsprodukt og er ikke laget for å vaskes, desinfiseres eller steriliseres.

Avslutt alltid med å vaske hendene.

Conveen® Active urinpose gir god bevegelighet

Conveen® Active urinpose er en trygg og diskré løsning for menn som lever et aktivt liv. Urinposen har et behagelig elastisk bånd, som festes rundt låret. Det gir deg god bevegelse, samtidig som urinposen er enkel å bruke.

Med en Conveen® Active urinpose får du:

 • en myk utløpsventil som lar deg tømme uten å ta av oppsamlingssystemet
 • et diskré design hvor utløpsventilen er skjult i en lomme
 • et mykt materiale som er komfortabelt under bruk
 • en urinpose som ikke inneholder PVC eller ftalater
 • en tilbakeslagsventil som sikrer at urin ikke kan strømme tilbake til kateteret eller uridomet
 • samt et praktisk silikonbelegg på innsiden av urinposen som hindrer posen i å gli, selv ved fysisk aktivitet.

Hvorfor velge Coloplasts produktløsninger?

For å utvikle nye og bedre måter å gjøre ting på, prioriterer Coloplast både tid og ressurser i å forstå brukernes behov og daglige utfordringer. Det betyr at Coloplast kan tilby et bredt spekter av produkter, for å dekke ulike behov.

Mennesker med kontinensproblemer møter fremdeles ulike utfordringer hver eneste dag. Målet til Coloplast er å gjøre livet enklere for mennesker med personlige helseutfordringer. For å løse disse utfordringene jobber Coloplast tett med både brukere og helsepersonell.

Bestill vareprøver på urinposer gratis hos Coloplast

Diskré og pålitelige hjelpemidler kan være til god hjelp dersom du som mann opplever ufrivillig vannlating. Er du i tvil om hvilken urinpose som best dekker dine behov, kan du alltid bestille gratis prøver fra Coloplast. På den måten kan du enkelt prøve de forskjellige produktvariantene for å finne akkurat de som gjør hverdagen din enklere.

Coloplast har gratis frakt på alle bestillinger. Trenger du råd har sykepleierne i Coloplast taushetsplikt og kan gi råd og veiledning.

.