Velg en side

Kanskje er pappapermisjonen rett og slett et etterlengtet avbrekk fra jobben, en jobb som begynner å ta knekken på deg både fysisk og psykisk. Stadig press på arbeid om å levere resultater, lange arbeidsdager til langt på kveld og mange reisedager i løpet av året. Kanskje er det en jobb du egentlig ikke trives i, men bare tok for å spe på husholdningsbudsjettet, eller kanskje du måtte spe på med inntekter for å hente inn tapene på norske nettcasinoer. Kanskje går du med en drøm om å være en gründer med mange gode ideer i ermet. Da kan pappapermisjonen være perfekt for å sondere terrenget. Pappapermisjon for liten og stor.

Legge en plan

Først og fremst er det viktig å ha en plan. Pappapermisjonen er kort og snart er man tilbake på arbeidskontoret uten å ha fått gjort noe som helst. Gå noen lange turer med barnevogna, og tenk gjennom hva det er du vil. Er det verdt det, å skulle skifte beite nå. Du har jo tross alt en stabil inntekt og en interessant jobb. Men så tenker du på den forferdelige sjefen, som verken deler dine ideer eller gir deg rom for å utvikle deg. Dere går aldri overens og du har til og med hørt baksnakking om deg i korridorene. Planen bør ha noen elementer av realitet i seg. Finn ut hva som er situasjonen i dag, hvor du vil hen og hvordan du har tenkt å komme deg dit. Det er ofte veien til målet som er den virkelige utfordringen, men som også er den mest interessante og givende. Du kan klare det!

Sondere og utvide nettverket

Det er ikke noe særlig å være opptatt med nettbrettet når du skal være med barnet, det er klart. Men mens barnet sover må du utnytte tiden godt. Vis deg fram, ring rundt til bedrifter, få informasjon, frem ideene dine, utvikle ideene dine, tren, spis, få gode rutiner, vær effektiv. Skal man komme noen vei, må man ta et steg av gangen, eller skynde seg sakte som det også heter. Det finnes utrolig mange muligheter, enten for å finne seg en ny jobb, eller starte på en ide man har. Ta deg tid til barnet, dere to, men også utvikle ideen din. Når du er på er du på, mens når du er med ungen, er du av. Sånn skal det være.

Sett planen ut i livet

Det er ikke sikkert at du rakk å bli ferdig, og pappapermisjonen var over før du visste ordet av det. Det gjør ingenting, for du har fått et nytt syn på situasjonen. Du har tatt tak i deg selv og gjort noe konstruktivt. Du har utviklet en plan, og du har fått et bredere nettverk. Selv om du gjorde som du skulle, å være sammen med barnet ditt, så er det ingen som vil se ned på deg for det.

Men rakk du derimot å bli ferdig med planen din, så er det bare å sette den ut. Det er nå du vil se om du fortsatt har det som kreves. Kanskje må du søke om investerings-lån i banken, og da må alt være på stell. Kanskje må du satse på å si opp jobben før du har fått nye oppdrag. Eller kanskje du må finpusse mer på planene dine. Det som er fint da er at du kan ta ut enda mer pappapermisjon. Det er i den perioden som er fordelt mellom mor og far, og dersom man blir enige om det, kan store deler av dette tas ut av far.

.